background image

Xander de Buisonje

Xander de Buisonjé is een zeer populaire zanger. Hij werd in 1998 in één keer bekend door het liedje "Hou me vast", dat goed scoorde in de hitlijsten. Dat was toen hij nog bij de band Volumia zong, Xander zingt nu solo en heeft een eigen cd uitgebracht.

Xander de Buisonjé begon zijn carriére als zanger en frontman van de 9-koppige Nederlandstalige popformatie Volumia! De allereerste single van Volumia! uit september 1997; "Het is over", haalde alle hitlijsten. De single "Afscheid", ook afkomstig van het album, heeft in 1998 voor de definitieve doorbraak van Volumia! gezorgd. De opvolger van "Afscheid" is de wonderschone ballad "Hou me vast". De single bestormde alle hitlijsten met grote snelheid en werd bekroond met goud.

Het album "Volumia!" was in Nederland binnen de kortste keren goud en niet lang daarna platina. Ook in Belgi√ę werd het album een groot succes. In juni 2001 verscheen het derde en laatste album "Puur". Op dit album staan 13 juweeltjes van popsongs, allemaal door Xander geschreven.

In 2002 stopte de band en gaf Xander aan solo verder te gaan. 14 maart 2003 is zijn eerste single "Ik zie" uitgekomen. Op 18 oktober 2004 kwam de DVD 'Xander Live & Akoestisch' uit. Tegelijk met deze DVD verscheen er ook een dubbel-CD met daarop de opname van de exclusieve show die Xander op 24 juni jl. in 'T Spant in Bussum gaf.

Op 28 november 2005 is Xander's tweede soloalbum 'Succes' verschenen. De eerste single 'Waarom' van dit album was al een groot succes en verscheen op nummer 36 in de Top 40. In februari 2006 startte de 'Succes' theatertour maar deze moest na enkele weken helaas worden afgebroken toen bij Xander een poliep op de stemband werd ontdekt.

Xander deed in 2007 mee aan de zangwedstrijd 'Just The Two Of Us' op televisiezender Tien. In dit programma werden negen bekende Nederlanders aan professionele vocalisten gekoppeld om samen de strijd aan te gaan. Xander bereikte samen met Monique Smit (de zus van Jan Smit) de finale en eindigden uiteindelijk op de 2e plaats.

boek nu Xander de Buisonje >>>