background image

Thomas Berge

Thomas’ zangcarrière begint in een kinderkoor waar zijn talent niet onopgemerkt blijft.Op 11 jarige leeftijd doet hij auditie voor de musical “De geheime tuin” en wordt prompt aangenomen. Johnny Sap (Studio One Records) spot als eerste zijn sterrenuitstraling en Thomas wordt uitgenodigd om een demo te maken. De hoofdrol in de musical “Oliver” is hiervan het directe resultaat.

In 2003 - 13 jaar oud - vormt hij de speerpunt van een mega marketingcampagne voor een van Europa’s grootste postorderbedrijven, Neckermann. Resultaat; 800.000 verkochte geluidsdragers en 11 platina CD’s.

Gedurende het jaar 2006 zorgen de releases van 3 succesalbums, 3 thema-D.V.D.’s én de uitzending van twee prime-time TV-specials voor een bestendiging van Thomas’ populariteit en is hij inmiddels in elke tv-show een graag geziene gast.Ook wordt Thomas in deze periode meerdere malen onderscheiden met diverse populariteitsprijzen, waarvan de “Zilveren Harp” – de belangrijkste vakonderscheiding op het gebied van lichte muziek in Nederland – het hoogtepunt vormt.

De definitieve bevestiging van de populariteit van Thomas vond in het jaar 2007 zijn weerklank in een eigen door de Tros geproduceerde real-life soap.Vooral programma’s als “Sterren dansen op het ijs” en “Just the two of us” benadrukken Thomas’ jeugdige veelzijdigheid.

Als logisch vervolg op een aantal hitsingles heeft Thomas in maart 2008 de stap gemaakt naar de grote concertpodia. Levend bewijs hiervan is de live TV-registratie van een concertcyclus in de Heineken Music Hall die ten overstaan van een uitbundig en enthousiast publiek de lovende kritieken oogstte van alle aanwezigen en van de Nederlandse vakpers.

Met de hitsingles Zonder Jou en Ieder Moment bereikte Thomas vervolgens topposities in de charts. De ultieme bekroning volgde in de vorm van een Nummer 1 Hit voor zijn laatste titel Kon ik nog maar even bij je zijn. Op dit moment bestormt Thomas de hitlijsten met zijn gelijknamige nieuwe solo-album.

boek nu Thomas Berge >>>