background image

Tatjana

Opgegroeid en geboren in Zagreb, maar sinds 1979 verhuist naar Rotterdam, het spraakmakend Nederlandse model Tatjana Simic.

Aanvankelijk kende Tatjana een rustige jeugd in Nederland, maar daar kwam verandering in zodra ze in contact kwam met Dick Maas.

Hij is de man die verantwoordelijk is voor het succes van de speelfilms Flodder.

Van het eerste deel werden in totaal méér dan 2,5 miljoen bioscoop ticketjes verkocht.

Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen en Duitsland werd de prent een geweldig succes. Vanaf dat moment is Tatjana een begrip geworden in Nederland.

Zonder twijfel is het in het oog springend figuurtje van de blondine een niet te onderschatten argument wat haar populariteit bij het mannelijke volk alleen maar in stijgende lijn deed toenemen.

Na Flodder 1 kwam er Flodder 2 en dat werd commercieel een nog groter succes.

Er kwam ook nog een derde Flodder film uit, maar toen begrepen de makers dat het tijd was om een televisie-serie van de succesvolle films te gaan maken. Zo kwamen er 72 wekelijkse Flodder series op de buis in Nederland, maar die werden ook druk bekeken door de Vlamingen.

Het muzikale verhaal van Tatjana begint een tikkeltje anders. Ze bracht in '87 (nadat ze enkele jaren muziekles achter de rug had) haar eerste schijfje uit, Baby Love.

Het werd een bescheiden succes, maar veroorzaakte geen aardverschuiving in muziekland.

Een paar maanden later echter, kwam dat er toch met de single Chica Cubana die in heel Europa bleek aan te slaan.

Werd vervolgt met het nummer Awake Boy (1989) die opnieuw voor furore zorgde in de Nederland omringende landen.

Super bingo was het spraakmakende duet tussen Tatjana en Gerard Joling. Ze brachten in 92 het nummer Can't Take My Eyes Off You en dat was raak zowel Nederland als België.

Na de zwoele zomer van 92 volgde in de loop der jaren nog enkele singles (Feel Good, Santa Maria.), maar Tatjana heeft zich vooral toegespitst op poseren en portretteren. Van haar Tatjana kalender verkocht ze méér dan 1,7 miljoen stuks en in Nederland is zij zowat het meest gevraagde fotomodel.

Vraag maar aan de baas van Playboy hoeveel maal hij Tatjana al op de cover heeft gezet van z'n magazine.

In de toekomst gaat ze een dvd uitbrengen en natuurlijk nieuwe singles.

boek nu Tatjana >>>