background image

Rene Schuurmans

Het is hard gegaan met René Schuurmans sinds hij in 2003 debuteerde als solo-zanger met de single ‘Op de Griekse toer’. Op dat moment was hij al jaren als ambtenaar werkzaam in de gemeente Sint-Michielsgestel en was het zingen vooral een steeds verder uit de hand lopende hobby. De keus om professioneel zanger te worden maakte Schuurmans eind 2005, toen hij al zijn andere werkzaamheden definitief opzij zette. Het heeft hem geen windeieren gelegd.

Tot nu toe bracht René Schuurmans vier albums uit en werden nummers als ‘Als ik haar zie’, ‘Diep in mijn hart’... en ‘Zomaar verliefd’ grote hits. De landelijke doorbraak kwam in 2007 toen ‘Laat de zon in je hart’ dé grote meezinghit van de zomer was en het album ‘Vanaf vandaag’ doorstootte naar nummer 5 in de Mega Album Top 100. De hits ‘Handen in de lucht’ en ‘Kom bij me terug’ zorgden er verleden jaar al voor dat alle fans reikhalzend uitkeken naar een volledig nieuw album. Dat is er nu eindelijk.

‘Blij dat ik leef’ is de volgende stap in zijn ontwikkeling. Met het oog daarop is alles in samenwerking met mijn management Volendam Music en platenmaatschappij CNR nog professioneler aangepakt. We hebben er hard aan gewerkt om ‘Blij dat ik leef’ beter te maken dan mijn vorige albums", aldus Schuurmans. De diversiteit uit zich in echte feestnummers als de titeltrack, ‘De zomer in je ogen’, ‘Wat ga jij vanavond doen’ en ‘Dans vanavond met mij’ bijvoorbeeld. Anderzijds zijn er country-invloeden (‘Wil jij mijn vriendje zijn’), horen we levenslied pur sang (‘Liefde van mijn leven’ en ‘Ik zit in mijn café’) en is de tweede single ‘Lieve Lotte’ een aanstekelijke mid-tempo melodie die niet uit je hoofd te branden is. Als afsluiter is een prachtige ballade (‘Ik denk nog steeds aan jou’) aan het nieuwe album toegevoegd.

Vrijwel alle nummers komen volledig uit de pen van René Schuurmans zelf. De kunst van het liedjes schrijven heeft hij zichzelf volledig aangeleerd. "Ik wil alles in het leven zelf kunnen doen of het nu om loodgieten gaat of liedjes schrijven". "In het begin van mijn carrière was ik niet bekend genoeg om van gerenommeerde liedjesschrijvers de topnummers te krijgen, dus de hits gingen altijd naar een ander. Daarom ben ik het zelf gaan doen en nu gaan de liedjes succesvol de wereld in".

Aan de knallende optredens van Schuurmans zal het niet liggen. Het plezier straalt er vanaf en het publiek gaat volledig uit hun dak. Deze sympathieke zanger is een graag geziene gast op TROS Muziekfeesten, Grote Pleinfeesten, Mega Piratenfestijnen, ofwel op ieder knalfeest in Nederland, en altijd gaan tot de achterste rijen de handen de lucht in. Zo ook bij zijn, nog nooit eerder vertoonde, "Achtertuinconcert" welke hij onlangs gaf in een Mega-tent met live band, en waar maar liefst 12000 handjes konden worden geteld. De TROS heeft deze happening vastgelegd en zal een compilatie hiervan in het nieuwe jaar uit gaan zenden.

Inmiddels is alles in gereedheid gebracht om binnenkort zijn 3de single "Dans vanavond met mij" van het album "Blij dat ik Leef" te releasen. Op de single staat als extra bonustrack een video-opname van het live-optreden van het nummer tijdens zijn Gigantische "Achtertuinconcert".

boek nu Rene Schuurmans >>>