background image

Lee Towers

Waar moet een levensverhaal van Lee Towers mee beginnen? Die vraag is moeilijker dan menigeen zou vermoeden.

De Nederlandse zanger, die de afgelopen vijftien jaar telkens zijn persoonlijke en nationale grenzen op het gebied van showbusiness verlegde, heeft intussen zoveel mijlpalen achter zijn brede rug, dat een algehele opsomming de ogen van de aandachtige lezer welhaast doet duizelen.

Bij een lichtvoetige introductie in de Verenigde Staten, werd nog niet zo lang geleden de problematiek met het schetsen van een compact, doch helder portret, handig ondervangen door te stellen: Lee Towers is voor zijn landgenoten wat Broadway is voor amusementminnend Amerika.

Grootspraak die vergelijking? Zeker niet, want Lee Towers is een fenomeen, dat zijn weerga niet kent.

In de loop van de jaren tachtig heeft deze ondernemende zanger, annex showman, bijna in zijn eentje Nederland als het ware rijp gemaakt voor zijn eigen Delta Plan, op het vlak van allurerijk totaal amusement.

De Hollandse uitgaanscultuur kende weliswaar een aantal vaste waarden, maar daartoe behoorde zeker niet zoveel enthousiasme voor populaire muziek van eigen bodem, dat artiesten in Nederland ook eigen avondvullende concerten "in vol ornaat" konden verzorgen.

Een ding staat vast, Lee Towers, die als de grondlegger wordt gezien van alle grote evenementen in Nederland en in het bijzonder in Ahoy, heeft vele jaren bewezen dat het zelfs in een klein land als Nederland mogelijk is gigantische produkties te realiseren.

Dit spuit voort uit zijn kracht van positief denken, gekoppeld aan zijn zakelijk gevoel voor realiteit en niet te vergeten het Amerikaanse spreekwoordelijk gezegde: "Believe in your dreams".

Het is dit alles waardoor een trend in werking is gezet die inmiddels door een select aantal collega's is opgevolgd.

Met respect wordt gesproken over de Rotterdamse zanger / ondernemer, Lee Towers, die mede daardoor, en zijn vele werk voor diverse goede doelen in de afgelopen jaren, werd onderscheiden als 'Ridder in de orde van Oranje Nassau'. Kortom, een man die zijn dromen waarmaakt!.

boek nu Lee Towers >>>