background image

Jan Keizer

Eindelijk is het zover: Jan Keizer gaat het avontuur aan. Na diverse succesvolle solo albums van de voorman van de Volendamse hitformatie BZN gaat hij, op een solotour door het land. BZN is uitgeroepen tot meest succesvolle Nederlandse groep allertijden.

Tijdens het optreden van Jan Keizer hoort u naast de successen van BZN natuurlijk titels van zijn succesvolle solo albums L’aventure en Going Back in Time I en II.

Ruim een jaar na het succes van zijn eerste solo-cd L'Aventure vond Jan Keizer het tijd voor een tweede soloproject. Het werd een cd met daarop evergreens uit de jaren zestig. Heel wat anders dan de Franstalige nummers op zijn eerste album. "Deze nieuwe cd is in feite een hommage aan de jaren dat ik met het vak begon. Bijna alle nummers die op het album staan, heb ik vroeger met BZN gezongen. Heerlijk om ze nu weer te mogen uitvoeren."

Jan Keizer keert met zijn nieuwe soloalbum Going Back in Time terug naar het begin van zijn muzikale carrière. "In die tijd was er toch prachtige muziek. En zo verschillend ook: The Beatles, The Stones, Cliff Richard. Iedereen kon wel iets vinden van zijn of haar gading." In die periode zette Jan Keizer zijn eerste schreden op het muziekpad. Hij begon als drummer bij de band Emty and the Q-Tips. Later werd hij door BZN gevraagd als vervanger van drummer Jaap Sombroek. Begin jaren zeventig, toen BZN afstapte van de rockstijl, werd Jan Keizer zanger van de band, Jack Veerman werd de nieuwe drummer.

Keizer is al sinds de afscheidstournee (2007) van BZN bezig met een nieuw album, zijn vijfde. Hierop komen zijn eigen composities voorzien van Nederlandstalige teksten van diverse bekende tekstschrijvers als Robert Long, Guus Meeuwis en Henk Westbroek.

boek nu Jan Keizer >>>