background image

Jacques Herb

Zanger Jacques Herb geboren te Rotterdam is de jongste uit een gezin van 13 kinderen.

Amper 15 jaar oud monsterde hij aan bij de "wilde vaart" en liet in de diverse zeehavens zijn talent als zanger al horen, hij begeleidde zichzelf daarbij op gitaar.

Hij werd in 1970 ontdekt tijdens een talentenjacht in Scheveningen door Pierre Kartner.

Zijn eerste single "De Toreador" kwam al meteen binnen op de hitparades van de toenmalige "zeezenderpiraten".

Een jaar later in 1971 kwam zijn grote doorbraak met "Manuela" die na twee maanden niet alleen GOUD maar ook PLATINA werd. Voor meer dan 250.000 verkochte singles.

Daarna verschenen nog "Een man mag niet huilen" en "Werkeloos" die eveneens hoog in de hitlijsten terecht kwamen.

In datzelfde jaar won Jacques het songfestival van Sopot in Polen en ontving hiervoor de "Grand Prix Du Disque".

Jacques verhuisde naar België waar hij in revues optrad en naast zijn bekende repertoire ook opera- musical- en operettenummers zong.

Tegelijkertijd volgde hij zanglessen bij de bekende Antwerpse heldentenor en professor, Marcel Vercammen.

Jacques kwam opnieuw in de publiciteit nadat hij een filmrol vervulde in de film "De tranen van Maria Marchita" van de talentvolle regisseur Paul Ruven, welke tijdens de filmdagen van Utrecht in 1991 een Gouden Kalf won.

Het platenlabel VNC bracht in 1993 de CD-album "Een weg terug" uit die tijdens een geweldig comebackconcert in de Poptempel Paradiso werd gelanceerd.

Jacques was weer helemaal terug !

Van dit album werden diverse singles uitgebracht.

Jacques keerde in 1995 terug naar zijn eerste platenmaatschappij Dureco waar zijn successen 28 jaar geleden zijn begonnen. Jan Zwarteveen produceerde de CD-album "LEEF EEN LIED" met oude en recentere levensliedjes en echte smartlappen. Tussendoor werd met Pierre Kartner "Manuela 2" opgenomen en uitgebracht. Het nummer haalde de Tipparade en nét niet de Hitparades.

In 1999 werd de CD "Mijn Gevoelens" uitgebracht door VNC-produkties.

Een bijzondere CD met eigen tekst en muziek van Jacques zelf.

Jacques is naast zanger ook componist en tekstschrijver en heeft al voor vele andere artiesten met succes liedjes mogen schrijven.

Op 27 april 2002 werd Jacques een Koninklijke onderscheiding overhandigd door de burgemeester van Werkendam en werd daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau.

In december 2004 vertrok Jacques met nog 9 BN-ers naar de oerwouden van Argentinië voor het TV programma "Bobo's in the Bush" dat in het voorjaar 2005 wekelijks uitgezonden werd bij Yorin!

Jacques wist zich als oudste deelnemer aan het programma zeer goed staande te houden!

Hij was in het totaal 7 weken te volgen op tv.

Mede door dit programma heeft Jacques ook meer bekendheid gekregen bij de jeugd.

McDonald’s benaderde Jacques in 2006 voor een reclamecampagne rond het WK voetbal en met “Land hup hup hol” was er een nieuw WK lied geboren, waarbij de klanten van McDonald’s ook nog eens een originele aanrits sjaal ontvingen bij aankoop van een menu.

Na een poosje geen CD-albums meer uitgebracht te hebben, alleen cd- singles, verschijnt er dan in 2008 weer een schitterende CD-album van Jacques met de tiltel “Zingen….m’n leven lang” onder het Telstar label.

In 2009 is Jacques weer terug bij VNC Produkties en wordt er hard aan een nieuw album gewerkt, met de 1e single, een vrolijk zomernummer met de titel "IK HEB DE ZOMER MEEGEBRACHT" scoort Jacques na lange tijd weer een hit !

En dat het geen toevalstreffer was blijkt uit het feit dat Jacques in januari 2010 opnieuw een hitnotering heeft met een nieuwe single: "IK DOE ALLES VOOR JOU!

2010 is een speciaal jaar voor Jacques Herb, dit jaar zit hij 40 jaar in het artiestenvak!

boek nu Jacques Herb >>>