background image

Hind

Hind is al bijna een merk geworden. Haar unieke stemgeluid en personality maken haar tot één van de grootste zangeressen van Nederland.

Op haar 12e trad Hind voor het eerst op in de afscheidsmusical in groep 8 op de basisschool. Haar middelbare schooltijd stond helemaal in het teken van muziek. Ze zong op talloze muziek- en ouderavonden, op haar 16e stond ze zelfs al in de Goudse Schouwburg. Haar zangpassie bleef niet onopgemerkt.

Ze kreeg een uitnodiging om op te treden tijdens de TMF-dancemasters Party Of The Year in Duitsland. En zo kreeg ze een rol in Tracks, een eigentijdse theatervoorstelling. Ondertussen volgde ze zang-, dans- en cabaretlessen om zich verder te ontwikkelen.

Ook op nationaal niveau trad ze voor het voetlicht. Ze deed mee aan de Soundmixshow 2002 en haalde de landelijke TV-finale met een imitatie van Vanessa Williams. De zangcarrière van Hind nam een enorme vlucht sinds haar deelname aan het tv-programma Idols in 2003. Haar debuutsingle ‘Summer All Over Again’ werd gelijk een grote hit.

In 2003 stond Hind op het podium van een aantal grote festivals, waaronder het Bevrijdingsfestival, waar ze met She Got Game aandacht vroeg voor het lot van Irakese vrouwen. Ze zong een fado tijdens het EK voetbal, gaf een spetterend optreden tijdens de Musical Awards, werkte mee aan Artiesten voor Azië en organiseerde de ‘illegale’ mini-tour Hind & Run om aandacht te vragen voor het werk van de stichting Vluchtelingenwerk Nederland.

In 2004 werd Hind onderscheiden met een Edison voor Beste Nieuwe Artiest Nationaal en ontving ze een gouden plaat voor haar debuutalbum Around The World,

“Dit album staat voor wie ik ben, waar mijn hart naar uitgaat,” aldus Hind over Halfway Home, de opvolger van haar debuutalbum Around The World.

boek nu Hind >>>