background image

Frans Bauer

Frans Bauer werd op 30 december 1973, op een autoloze zondag, in het Sint Franciscus ziekenhuis te Roosendaal geboren. Al op zeer jonge leeftijd bleek zingen zijn grootste passie te zijn. Vanaf zijn elfde jaar begon hij met het nemen van zanglessen en trad hij regelmatig op in het voorprogramma van bekende artiesten zoals Koos Alberts. Tijdens één van zijn optredens in het land werd hij overvallen door het team van “All you need is love” met een videoboodschap van twee meisjes die stapelgek op hem waren. Mede door dit televisiedebuut en zijn lokale bekendheid groeide Frans Bauer uit tot een nationale beroemdheid. In 1992 beproefde Frans Bauer samen met de producer Emile Hartkamp zijn eerste geluk met de release van zijn debuutalbum “Op Weg Naar Het Geluk”. Het zou echter nog twee jaar duren voor dit album in de hitlijsten terechtkwam. Met zijn megahitsingle “Als Sterren Aan De Hemel Staan” brak Frans Bauer definitief door. Vanaf dat moment veranderde alles wat hij aanraakte in goud en platina en scoorde hij hit na hit.

Naast de Nederlands- en Duitstalige soloalbums heeft Frans ook diverse duettenalbums met o.a. Marianne Weber en Corry Konings uitgebracht. Het 1e duettenalbum met Marianne Weber werd zelfs een ongekend succes. Op de releasedatum in 1997 werden van dit album, met de megahit ‘De Regenboog’, maar liefst 302.000 exemplaren uitgeleverd! In Nederland heeft Frans Bauer binnen tien jaar al meer dan 12 albums uitgebracht, die allen met edelmetaal zijn bekroond. Op 19 januari jl. heeft hij uit handen van Henk Westbroek een platina exemplaar van het nieuwste album ‘Dicht Bij Jou’ mogen ontvangen.

Ook bij de nationale omroepen is Frans Bauer een graag geziene gast en altijd goed voor hoge kijkcijfers. Zo besteedde o.a. Nova, Ivo Niehe, Ushi & van Dijk, Bart de Graaff, Jensen en Kevin Masters bijna complete uitzendingen aan deze populaire artiest.

Na de vele successen in Nederland breidde Frans Bauer zijn bekendheid uit naar de Duitstalige landen. De grote doorbraak voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kwam voor Frans in 1996 met de release van het album “Liebesbriefe”, dat mede door Uwe Busse (o.a. producer van de Duitse band de “Flippers”) werd geproduceerd.

Ook op de Duitse televisie werd Frans een graag geziene artiest. In 1997 bereikte het album “Weil Ich Dich Liebe” binnen één week de status van goud. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis behaalde dit Duitstalige album in Nederland de nummer 1 positie in de album top 100. In het totaal zijn er nu zes succesvolle Duitstalige albums van Frans Bauer in zowel Nederland als in Duitsland uitgebracht.

Inmiddels liggen ook vele zuiderburen aan de voeten van Frans Bauer. De single “Ik Pluk ‘n Ster” brak in januari 1998 door in de Belgische Top 50. Sindsdien heeft Frans ook in België meerdere gouden en platina platen mogen ontvangen. In januari 2003 werd het gouden exemplaar van “Dicht Bij Jou” aan hem uitgereikt.

Begin 1995 wordt voorzichtig het eerste initiatief genomen om een reeks concerten door heel Nederland te organiseren. Deze tour “Live in Concert” werd een groot succes en kreeg een vervolg. Met maar liefst 3 succesvolle concerttournees in 1995, 1996 en 1997 als uitgangspunt komt er een nieuw idee op tafel: het organiseren van een megaconcert in het Rotterdamse mekka van de muziek: Ahoy’. In 1998 is “Frans Bauer, Live in Ahoy’” een feit. Intussen hebben maar liefst 150.000 mensen de drie spectaculaire concerten (resp. 1998, 1999 en 2001) bezocht en zijn de voorbereidingen voor de vierde “Frans Bauer, Live in Ahoy’” al in volle gang. Dit in navolging van de concerttour “Frans Bauer, Live in Concert V”, waarin Frans Bauer meer dan 40 theaters door heel Nederland heeft bezocht.

De waardering voor Frans Bauer is niet alleen gebleken uit het behalen van de gouden en platina platen en uitverkochte concerten, maar ook uit de vak- en publieksprijzen die hij heeft mogen ontvangen. Zo is hij in 1995 onderscheiden met de Zilveren Harp en ontving hij twee achtereenvolgende jaren (2000 en 2001) de publieksprijs voor de beste zanger van het jaar “De Rembrandt Award”.

Een heel bijzondere erkenning is het feit dat Frans Bauer als jongste artiest, vereeuwigd als wassenbeeld, is te bewonderen in het Amsterdamse museum van Madame Tussaud.

Het jaar 2003 werd voor Frans Bauer een absoluut topjaar. Een jaar vol hoogtepunten en een jaar waarin heel Nederland hem in het hart sloot. Het jaar waarin Frans zijn naam exclusief verbond als ambassadeur aan Villa Pardoes. Frans 10 x in een uitverkocht Ahoy’ een wervelende show neerzette.

Frans met het album ’N ONS GELUK’ 13 weken de nummer 1 positie wist te claimen.

Met zijn eigen docu-soap ‘De Bauers’ ongekend hoge kijkcijfers wist te behalen. Daardoor de titelsong ‘Heb Je Even Voor Mij’ een ongeevenaard succes werd. De eerste solo-single die in alle hitlijsten de nummer 1 positie wist te verwerven. Kortom Frans Bauer werd een ‘hype’. Zijn naam lag op het puntje van ieders tong. Zijn naam werd genoemd in journaals, talkshows, amusementprogramma’s etc. Tijdens 2 extra kerstafleveringen van ‘De Bauers’ kreeg Frans dubbel-platina uitgereikt voor zijn album ’N Ons Geluk’.

Anno 2004 is Frans nog steeds razend populair bij het grote publiek. Zijn fanclub is met ruim 11.000 leden uitgegroeid tot één van de grootste fanclubs van Europa. Frans mocht begin van dit jaar weer fantastische prijzen in ontvangst nemen. De zeer gewaardeerde Gouden Harp en een Edison Award kwamen in zijn bezit. En als klap op de vuurpijl werd hij op 29 april benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Zijn internetsite is in één jaar tijd door ruim 1 miljoen mensen bezocht.

En ook privé gaat het Frans Bauer erg goed. De jongste, zoon Jan, geboren op 8 oktober 2002 doet weinig onder voor de oudste zoon Christiaan, die in juni van dit jaar alweer drie jaar wordt.

In het najaar zal de 6e theatertour van start gaan en om aan alle aanvraag te kunnen voldoen staan er ca. 80 concerten gepland, die een half jaar van te voren bijna allen zijn uitverkocht!

 

boek nu Frans Bauer >>>