background image

Edsilia Rombley

Edsilia is vooral bekend geworden als winnares van de Nederlandse en Europese Soundmixshow, en als vertegenwoordigster van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival in 1998, waar ze de vierde plaats behaalde met het nummer 'Hemel en Aarde'.

Haar carrière begon echter als zangeres van de R&B/soul formatie Dignity, die in 1996 een hit hadden met ‘Talk To Me’.Het begon dus meer als een grap. Het begon allemaal in 1995 toen Edsilia door Gracia Gorré wordt gevraagd een nummer te zingen samen met Karima Lemghari, Susan Haps en Gracia zelf. Dat optreden is zo succesvol dat ze besluiten om als groep verder te gaan. Ze noemen zichzelf Dignity: Dignified Individuals Giving New Insight To You.

Edsilia vertegenwoordigt Nederland op 9 mei 1998 op het Eurovisie Songfestival. Ze eindigt op de 4e plaats en daarmee is dat het beste resultaat sinds 1975! Direct na het Songfestival moet Edsilia het een beetje rustig aan gaan doen met haar stem. Na het herstel neemt ze haar eerste Engelstalige CD op getiteld "Edsilia". In juli 2002 verscheen 'Face to Face', het tweede Engelstalige album van Edsilia Rombley. Met Face to Face keert ze terug naar haar R&B en soul roots en dat levert een uitermate geslaagd album op. Het is een persoonlijk statement geworden van een dame die weet wat ze wil. De eerste single, het funky ‘What Have You Done To Me’ was al een voorproefje van de nieuwe, zelfverzekerde Edsilia. De bijbehorende videoclip is van internationale allure, en laat zien dat er met deze nieuwe Edsilia een Nederlandse soul- en popdiva is opgestaan.

In de zomer van 2005 maakt ze namelijk haar North Sea Jazz debuut als gast van de bekende jazzpianist Michiel Borstlap. Daarnaast in treedt ze op in het voorprogramma van Lionel Richie tijdens zijn recente optredens in de Benelux. Ze maakt ook een eigen theatershows. In 2006 was Edsilia Rombley één van de danseressen in Dancing with the Stars. Zij danst samen met Peter Bosveld. De dansen van Peter Bosveld en Edsilia Rombley zijn erg mooi in elkaar gezet en Edsilia schittert dan ook het beeld af. Toch komen zij helaas niet in de finale. In 2007 komt haar Nederlandstalige cd 'Meer dan Ooit' uit . Het albus is een statement van een vrouw die weet waar ze voor staat.

Kortom; met Edsilia op uw feest of evenement hebt u een echte topartiest in huis gehaald!!

boek nu Edsilia Rombley >>>