background image

Do

De meeste artiesten breken eerst door in eigen land voordat ze het überhaupt in het buitenland proberen. En dan nog is wereldfaam maar voor weinigen weggelegd.

Dominique Rijpma van Hulst, beter bekend als Do, vormt de uitzondering op die regel. Haar eerste grote hit ‘Heaven’ – een danceversie van de wereldberoemde jaren 80 hit van Bryan Adams – was een enorme Top 10 hit in Spanje, Duitsland en België, stond in de Amerikaanse Top 3 en behaalde de nummer 1 positie in Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en Canada voordat het in de unplugged-versie een groot succes werd in haar thuisland Nederland. Met dezelfde unplugged-versie schoot Do zelfs door naar de nummer 1 positie in de Amerikaanse hitlijsten. Zelfs Bryan Adams was zo onder de indruk van Do dat hij haar vroeg om tijdens een van zijn Europese shows ‘Heaven’ te komen zingen. Do ontving in 2003 een World Music Award voor Best Dutch Artist, scoorde een nummer 1 hit met ‘Voorbij’, het duet met Marco Borsato, was genomineerd voor een Edison, en werd tijdens de TMF awards 2004 uitverkozen tot Beste Vrouwelijke Artiest Nationaal.

Helemaal niet slecht voor een meisje uit Valkenswaard die op haar veertiende besluit haar veelbelovende tenniscarrière aan de wilgen te hangen om de muziekwereld te veroveren. Do zingt in eerste instantie als achtergrondzangeres en werkt mee aan diverse commercials voor grote bedrijven. Al snel komt ze in contact met de Duitse producer Yanou die wel wat in haar ziet. Haar eerste single ‘Real Good’ wordt een bescheiden succes en brengt haar in het voorprogramma van zowel Five als Montell Jordan. Dan wordt ze door Yanou en DJ Sammy gevraagd om een danceversie van ‘Heaven’ in te zingen, die in 2002 wereldwijd wordt uitgebracht als DJ Sammy & Yanou featuring Do. De rest is geschiedenis.

In 2004 brengt Do haar langverwachte debuutalbum uit, simpelweg getiteld Do. Door alle successen heeft het album redelijk lang op zich laten wachten, ook omdat Do geen genoegen neemt met middelmaat. “Perfectionistisch als ik ben, heb ik lang moeten zoeken naar liedjes die mij me pasten. Ik heb veel uitgeprobeerd en omgegooid, met als resultaat een waanzinnig album,” aldus Do. “Alle songs weerspiegelen mijn persoonlijkheid: lekker naturel, puur en echt.” Haar tweede album 'Follow Me' komt uit in 2006.

Do maakt haar musical debuut in 2007 in de Efteling musical 'Assepoester'. Ze zal de hoofdrol van Assepoester op zich nemen.

Boekingsinformatie:

- alleen te boeken met eigen orkest (geen tape)

 

boek nu Do >>>