background image

Arie Ribbens

Al 25 jaar de Koning van het Feest. Arie Ribbens zingt in ruim veertig minuten de grootste feestnummers afgewisseld met Engelse ballads en speelt constant in op het publiek. Geboren en getogen in het prachtige Brabantse land woont Arie inmiddels met veel genoegen in het glooiende landschap net over de grens in Duitsland. Wellicht is dit voor u een tegenstelling maar het typeert 'de Bourgondiër' Arie Ribbens. Hij voelt zich overal thuis en kan overal werken.

Vanuit zijn geboorteplaats Eindhoven start zijn lange muzikale loopbaan. Aanvankelijk als slagwerker in diverse regionale stemmingsorkesten en daarna als leider van 'Het Kwartet Arie Ribbens', waarmee internationale furore gemaakt werd in Scandinavië, Zuid Europa en Arabië. In 1980 volgde de bliksemstart van een imposante solocarrière met de single 'Brabantse Nachten Zijn Lang'. De jarenlange routine in combinatie met talent, enthousiasme en vakmanschap vormde de garantie voor succesvolle optredens.

Al snel kreeg hij zijn eerste bijnaam: 'Arie Ribbens Feestmixer'. Wie kon vermoeden dat het begrip mixer jaren later zo populair zou worden? Maar, thuishorend in een biografie, is de invitatie van Paul van Vliet om nog dezelfde avond zijn ziek geworden slagwerker te komen vervangen. Het typeert de grote muzikale veelzijdigheid van Arie. Met singles als 'Polonaise Hollandaise' en Polonaise Achteruit' sloeg hij opnieuw toe en bewees dat de combinatie van gezellige goede muziek en eenvoudige begrijpelijke teksten absoluut scoort.

Door al deze successen kreeg Arie Ribbens als geen ander grip op de carnavalsmarkt, zowel qua singles als bij optredens. Het bezorgde hem zijn tweede bijnaam: 'Arie Ribbens…Godfather of the Polonaise'. Overal waar Arie verscheen kreeg feestend Nederland waar voor zijn geld! Met opvolgers als 'Reggae te gek he'/ 'Akketdoe'/ 'Cerveza Holanda' scoorde Arie in de zomermaanden. Hiermee bracht hij continuiteit aan in zijn prima gevulde agenda. Arie had zijn plaats in de top voorgoed veroverd. In december 1987 startte een perfecte samenwerking met Pierre Kartner als producer.Het eerste product de single 'Maar Vanavond Gaan We Stappen' werd een enorm succes. De 'Polonaise'/ 'Liefde is leven'/ 'Bij Rio links af' ( de lambada). 'Ik ben verliefd op Hanja May Weggen'/ 'A la li la'/ 'Don't worry baby'/ 'Ja, ik heb een neus voor feesten'/ 'Drie dolle dagen', scoorden ook uitstekend. Na enkele jaren van stilte als het gaat om nieuwe cd's heeft Arie Ribbens weer een fantastische cd uitgebracht getiteld "Op m'n doedelzak". Geheel gekleed in doedelzakkenkledij geeft Arie een extra dimensie aan zijn nog altijd spetterende optreden. Kortom…. de Koning van het feest heet nog steeds … Arie Ribbens.

boek nu Arie Ribbens >>>