background image

Alain Clark

Clark is geboren in Haarlem en woont op dit moment in Amsterdam samen met zijn verloofde, Reva. Hij woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. De zelf geschreven nummers op zijn debuutplaat zijn in het Nederlands. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop onder meer de hit Heerlijk.Samen met zijn vader Dane neemt hij in 2007 het nummer Father and Friend op, de tweede single van Clarks album Live It Out. Dane Clark is een voormalig soulzanger van de band Dane and the Dukes of Soul.

Als producer werkt hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het novelty bewerkte nummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). Vakkenvuller werd ingezongen door Simon en scoorde in 2004 een top-10 hit in de Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp, eind 2007 ontving hij de 3FM Mega Award.

In januari 2007 werkt Clark met onder anderen drummer Steve Gadd aan zijn eerste Engelstalig album 'Live It Out', dat na 12 weken de status van gouden plaat bereikt. Volgens de website van Alain is het album inmiddels dubbel platina, wat betekent dat het meer dan 120.000 keer over de toonbank is gegaan.

Als gevolg van een deal met Warner Music Uk Ltd. zal de single Father & Friend in februari 2009 in Italiƫ uitgebracht worden en in maart 2009 in het Verenigd Koninkrijk. Daarna zal ook daar het album Live It Out uitgebracht worden.

boek nu Alain Clark >>>