background image

Bassie

Bas van Toor (17 september 1935) is een clown. Hij is vooral bekend als de clown Bassie uit de jeugdserie Bassie en Adriaan. Naast clown is Bas van Toor ook muzikant, hij speelt mondharmonica.

 

 

 

De show kenmerkt zich door de gouden formule: humor, leuke conference’s en clown entree’s, variëté acts en leuke liedjes.

 

 

 

De show Bassie en zijn vriendjes bestaat uit:

 

 

 

Peter Grooney- buikspreker en goochelaar

Evert- toneelmeester en aangever

Marco Riedijk- toetsenist/pianist

 

Wij laten jullie ouderwets lachen en schateren en deze nieuwe theatershow staat garant voor minimaal een uur lekker lachen en dikke pret voor jong en oud.

Uiteraard kan ik het ik deze show niet laten om mijn vriendjes in de maling te nemen en kattekwaad uit te halen. Natuurlijk proberen ze dat ook bij mij, maar je weet het het: 'Ik ben wel dom maar niet slim!' Als ik ga goochelen maken ze mij altijd uit voor 'zwendelaar' Nou oké, ik doe het op mijn manier, maar om mij nou gelijk uit te maken voor zwendelaar!

Ik probeer wel de kunst af te kijken bij Peter Grooney want hij kan namelijk wel goochelen. Hij doet dat heel komisch en met behulp van het publiek. Dus dat is schateren.

bassie2

Mijn vaste toneelmeester Evert, zorgt als vanouds dat alles tijdens de show op rolletjes loopt en waarschuwt mij als ik het weer te dol dreig te maken. En dat gebeurt helaas een beetje te veel naar mijn smaak, ho,ho,ho ........

Peter komt trouwens niet alleen want hij neemt zijn vriendje Charlie, de sprekende pop mee. Nou zeggen ze af en toe dat ik een grote mond heb maar die Charlie kan er helemaal wat van!

Uiteraard zing ik tijdens de show mijn bekende liedjes maar ik zing ook een aantal nieuwe liedjes waarbij ik begeleid wordt door de toetsenist Marco Riedijk.Marco neemt op zijn keyboard alle muziek in de show op fabuleuze wijze voor zijn rekening.

Deze show wordt gebracht met eigen licht en geluid en als het podium/de zaal het toe laat eigen decor.

boek nu Bassie >>>