background image

MXL

MXL is een professionele live cover act met vijf leadzangers, een uitgebalanceerde muzikale basis en een passende podiumpresentatie. Eeuwige hits en de nieuwste songs worden gecombineerd in een indrukwekkende live show voor tal van gelegenheden. MXL is de band die een kamerbreed repertoire wil én kan spelen: van pop en rock tot soul en funk en van r&b en hiphop tot Nederlandstalig en dance. En dat voor nationaal en internationaal publiek, in allerlei leeftijdscategorieën.

Of het nu een bedrijfsevenement, festival, discotheek, kermis of bruiloft betreft: MXL doet er alles aan om het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen.

Na ‘The Ultimate Party Experience’ is het voor allroundformatie MXL tijd voor een nieuwe tourshow: MXL: New Edition. In samenwerking met de talentvolle frontman Chris van Grinsven (Big Nick, Monroe) wordt er in de zomer van 2009 een nieuwe stage show geproduceerd.

De stevige instrumentale basis van de band blijft echter onveranderd met Robbert Hanenberg, Pim Schipperheijn, William Tüss en Michel Janssen, die naast MXL ook al in de populaire voorganger Major League speelden. Naast het bespelen van de essentiële instrumenten, nemen alle bandleden ook lead- en achtergrondzang voor hun rekening.

MXL werkt met hoogwaardige producten om live shows af te stemmen op de opdrachtgevers. Zo zijn de bandleden van MXL live promoter voor diverse topmerken uit de pro audio industrie. KBL Systems bouwde bijvoorbeeld speciaal voor MXL een uitgekiende geluidsinstallatie voor elk gewenst volume, van rustig en sfeervol tot bombastisch en krachtig. Natuurlijk wil het oog ook wat, dus werkt MXL met spectaculair bewegend licht, grote LCD-schermen, animaties en LED-elements. Om de shows in goede banen te leiden wordt MXL bijgestaan door een deskundige crew van licht- en geluidstechnici.

boek nu MXL >>>